Naver dagbog, Berlin, 1903

Hvem var Theodor Olsen

Dagbog

eksempler på hans mange evner

Billeder og postkort

Jul 1896

jul 1944

Theodor Olsen blev født 21 juli1881 i Nyboder

 

Faderen var Theodor Andreas Johannes Phillip Olsen bådebygger Moderen Johanne Jensine Olsen.

Theodor var den ældste af 8 søskende.

Det fortælles at han allerede da han var 3 år kunne læse højt af avisen, han var også dygtig til at tegne, han havde tegnet Dronningens mølle, den lå der hvor Østerport station ligger i dag, han havde tegningen med i skole, da læreren så den ville han ikke tro på, at det var Theodor der havde tegnet den, han måtte overbevises ved, at han tegnede den medens læreren så på.

Da han blev ældre ville inspektøren have at han skulle studere, og at Theodor også egnede sig til det viste han også flere gange når han underholdt med sine skolelærer parodier, men til skolelærer eller student kunne en bådebygger løn på orlogsværftet ikke strække.

Theodor kom i lære som instrumentmager hos Cornelius Knudsen. Der lavede han et svendestykke som gav ham en sølvmedalje og et rejselegat så drog han af sted på valsen og indtog byer, lande og mennesker med sit humør, sine evner og sin appetit. Han kom til mange forskellige byer, og på et tidspunkt traf han min farmor, efter hvad jeg ved , var hun også rejst ud for at arbejde i Europa. De blev gift i Geneve, og der blev min far født. Min farmor var syerske, jeg har set den forretning i Geneve, hvor hun syede.

Senere flyttede de til Stuttgart, der blev de til 1914, vi børnebørn mente de rejste til Danmark på grund af truslen om krig, jeg har dog senere læst i en festtale, at det var fordi der var en strejke på den fabrik, hvor min farfar i mellemtiden var blevet værkfører der var årsagen. (han ville ikke arbejde med skruebrækkere).

Mange historier er fortalt om hans mange forskellige evner både på arbejdspladser og i hulen hos Naverne, det er muligt, at det er ham der er "far" til navernes slagord:

 

" " det lyder så sandsynligt - men ih hvor er det løgn ""-

 

 

 

Naver dagbog, Berlin, 1903  Hvem var Theodor Olsen Dagbog  eksempler på hans mange evner   Billeder og postkort  Jul 1896  jul 1944